Μαθήματα βυζαντινής μουσικής – Γιορτή λήξης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο έτος των μαθημάτων βυζαντινής μουσικής, που παραδίδουν σε μικρούς μαθητές διπλωματούχες αδελφές της Αδελφότητός μας. Στη γιορτή λήξης που πραγματοποιήθηκε στο Αρχονταρίκι του ιερού ναού της Αγίας Λυδίας, στην Ασπροβάλτα, τα παιδιά συγκρότησαν μια Παιδική Βυζαντινή Χορωδία, παρουσιάζοντας τις πρώτες γνώσεις τους, ενώ οι γονείς τους τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.

Το χαρούμενο θεατρικό ήταν σχετικό με την εκμάθηση της βυζαντινής μουσικής!

Η Προεστώσα της Αδελφότητος, αδελφή Μαρία Κράλλη, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι σπουδαία η επιθυμία των ανθρώπων να μάθουν βυζαντινή μουσική και είναι άξιοι επαίνων όσοι γονείς  προτρέπουν τα παιδιά τους να διδαχτούν αυτή την πανέμορφη τέχνη. Τους συγχαίρουμε και ταυτόχρονα τους βεβαιώνουμε ότι έκαναν στα παιδιά τους τη μεγαλύτερη επένδυση που θα μπορούσαν! Μια επένδυση με προοπτικές, μια επένδυση ζωής.

Η Αδελφότητά μας για πρώτη φορά στην ιστορία της επιχείρησε φέτος τη λειτουργία παιδικών Τμημάτων διδασκαλίας Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικής Προπαιδείας, συμμεριζόμενη την έγνοια και την αγωνία σας για την πνευματική πρόοδο και μόρφωση των παιδιών σας. Όλη αυτή η νέα προσπάθεια ξεκίνησε με τις ευλογίες και την παρότρυνση του πνευματικού μας Πατέρα,  πατρός Νικάνορος, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σπαρμού Ολύμπου και διπλωματούχου της Βυζαντινής Μουσικής, ο οποίος πέρα από όλα τα πνευματικά του καθήκοντα καλλιεργεί συστηματικά τη βυζαντινή μουσική στην Ιερά Μονή, με εξαίρετους και καταρτισμένους Πατέρες, που μεταδίδουν την πολύτιμη εμπειρία τους σε παιδιά και νέους ψάλτες».

Σε όλα τα παιδιά, που ξεκινούν το υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της βυζαντινής μουσικής ευχόμαστε καλή επιτυχία!