Εκδρομή στον Όλυμπο

H εκδρομή των παιδικών τμημάτων εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής της «Αγίας Λυδίας» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023. Πρώτος σταθμός η Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, όπου οι μικροί μαθητές μαζί με τους γονείς τους ξεναγήθηκαν και στη συνέχεια παρουσίασαν στους Πατέρες μια μουσική συλλογή ύμνων, από αυτούς τους οποίους έμαθαν κατά τη διδακτική περίοδο.

Η μαθήτρια Ελένη Κατσικάρη, προλογίζοντας την παρουσίαση αυτή, είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που πατήσαμε σήμερα στα άγια χώματα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, που αντικρύσαμε τα φωτεινά πρόσωπα των Πατέρων, που αναπνέουμε το οξυγόνο του Ολύμπου. Μετά από μια κοπιαστική διδακτική χρονιά, ήρθαμε για να λάβουμε την ευλογία της Αγίας Τριάδος, να μεταφέρουμε τις σκέψεις και τις ευχαριστίες μας για όλο αυτό που βιώσαμε φέτος, στα μαθήματα της Βυζαντινής Μουσικής, και να ζήσουμε λίγες στιγμές χαράς και ξενοιασιάς στον ευλογημένο αυτό τόπο.

Ήδη έφτασε στο τέλος της η προκαταρκτική αυτή χρονιά. Και σήμερα ήρθαμε για να ευχαριστήσουμε θερμότατα τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου και Πνευματικό Πατέρα της Αδελφότητος της Αγίας Λυδίας, γιατί εμπνεύστηκε, ευλόγησε τη λειτουργία αυτών των τμημάτων και προσευχήθηκε για την ευόδωση των προσπαθειών μας. Ίσως ήταν ο,τι πιο όμορφο έγινε στη ζωή μας! Ίσως ξεκίνησε κάτι που θα χαριτώσει ολόκληρη τη ζωή και την πορεία μας».

Μετά τα κεράσματα και τις ευλογίες, το λεωφορείο μας κατευθύνθηκε σε έναν οικισμό του Ολύμπου, το Πύθιο, όπου υπήρχε ένας καταπληκτικός χώρος με πλατάνια, με θέα τον Όλυμπο, για να παίξουν τα παιδιά και να γνωρίσουν από κοντά τα ζώα της φάρμας. Εκεί περάσαμε το μεσημέρι με φαγητό και ξένοιαστο παιχνίδι. Σε όλη τη διαδρομή υπήρχαν διαγωνισμοί, βραβεία και δώρα στα παιδιά.

Ο επόμενος σταθμός της εκδρομής ήταν η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Λιβαδίου, απέναντι από τον Όλυμπο, σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Προσκυνήσαμε στο Καθολικό της Μονής λείψανα Αγίων και ψάλαμε όλοι μαζί, παιδιά και γονείς, μέσα από την καρδιά μας διάφορους εσπερινούς ύμνους. Η μοναχή που μας συνόδευε αναφώνησε συγκινημένη: «Αυτός ο ναός δεν άκουσε άλλη φορά τέτοιες ψαλμωδίες»!

Πήραμε τον δρόμο της επιστροφής ενθουσιασμένοι για την πρώτη εκδρομή μας και κάνοντας όλοι την ίδια ευχή: Να ακολουθήσουν κι άλλες πολλές τα επόμενα χρόνια!

 

Μηνύματα των γονέων που συμμετείχαν στην εκδρομή:

Περάσαμε υπέροχα. Δόξα τω Θεώ που με την απέραντη αγάπη Του μας χαριτώνει να ζούμε τις ευεργεσίες του. Ουράνιες αγγελικές χαρές!

Μαρία Δ., Σέρρες

 

Ευχαριστούμε πολύ για όλα. Ήταν για όλους μας υπέροχη εμπειρία.

Ελισάβετ Κ., Καλαμαριά

 

Σας ευχαριστούμε πολύ που διδάσκετε τα παιδιά μας, και στα μαθήματα της Βυζαντινής Μουσικής και στην πράξη! Με τον κόπο, την αγάπη και την υπομονή σας δίνετε κάτι πολύ σημαντικό στα παιδιά και σε όλη την οικογένειά μας!

Πολύ μεγάλη επιτυχία είχε η εκδρομή μας! Ήταν υπέροχη μέρα, ωραία οργανωμένη! Αισθάνομαι πως ξανά ανήκω σε οικογένεια! Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για τις φωτογραφίες και για τις αναμνήσεις. Πάνω απ’ όλα ευχαριστώ για την αγάπη και το καλό παράδειγμα, που δείχνετε όλοι σας στα παιδιά μας, έχουμε μεγάλη ανάγκη από αυτό. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε αυτό το εξαιρετικό έργο!

Νίκη Κ., Θεσσαλονίκη

 

Μπράβο σας για την όμορφη και ευλογημένη εκδρομή σας. Περάσανε πολύ ωραία τα παιδιά μας. Είδαν και άκουσαν πολύ ωραία πράγματα!

Γεωργία Κ., Καβάλα

 

Υπέροχη εκδρομή, ευεργετική για την ψυχή μας. Εύχομαι ο καλός Θεός να μας ευλογήσει να ξανακάνουμε τέτοιες εκδρομές και να πάρουμε πολλές ευλογίες.

Ελένη Γ., Καβάλα