Αναστάσιμη Σύναξη Οικογενειών – 22 Απριλίου 2023

Μέσα στην αναστάσιμη ατμόσφαιρα της Διακαινησίμου, πραγματοποιήθηκε η Σύναξη Οικογενειών της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος «Αγία Λυδία» στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου. Το επιβλητικό καστρομονάστηρο γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές, μπάλες και παιχνίδια, στην εσωτερική του αυλή και στους γύρω χώρους.

 

Το πρόγραμμα της ημέρας ξεκίνησε με αναστάσιμη Δέηση στο Καθολικό της Μονής και το καθιερωμένο τσούγκρισμα κόκκινων αβγών ανάμεσα στον Καθηγούμενο και τους προσκυνητές. Ακολούθησε η ομιλία του π. Νικάνορος, Πνευματικού της Αδελφότητος «Αγία Λυδία», με θέμα: «Συγκρούσεις γονέων-παιδιών».

Το θέμα, όπως ήταν φυσικό, κίνησε ζωηρό το ενδιαφέρον των ακροατών, καθώς λίγο ή πολύ το συναντούν στην καθημερινότητά τους. Οι αιτίες των καβγάδων πολλές και διαφορετικές ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Ο π. Νικάνωρ τόνισε την πνευματική διάσταση του θέματος και την ευθύνη των γονέων για τη σωστή ανατροφή των παιδιών και τον σωστό χειρισμό των ποικίλων προβλημάτων.

Και κατέληξε: «Τα παιδιά μας τα αγαπάει ο Θεός πιο πολύ από μας. Και αν θέλουμε να δεχθούν αυτή την αγάπη του Θεού, θα πρέπει να τα ακουμπήσουμε στην αγκαλιά του Θεού. Και πως θα το κάνουμε αυτό; Με την προσευχή μας. Αυτή είναι άλλωστε η λύση για κάθε πρόβλημά μας, μικρό ή μεγάλο. Η προσευχή είναι όπλο πολυδύναμο. Θα ηρεμήσει τον γονιό, θα αλλάξει τη σκέψη του παιδιού, θα φωτίσει το παιδί, θα θωρακίσει όλο το σπίτι μας από ορατούς και αοράτους εχθρούς. Θαύματα θα δούμε, αν προσευχόμαστε. Κι ένα τέτοιο θαύμα ευχόμαστε να δούν όλοι οι καλοί μας γονείς μέσα στο σπίτι τους!».

Στη συνέχεια, τα παιδιά παρουσίασαν ένα σύντομο ταμπλό σχετικό με το Πάσχα. Και αφήνοντας κατά οικογένειες το Συνοδικό της Μονής, πήραν την ευλογία του Ηγουμένου και ένα αναμνηστικό δώρο.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, που πρόσφεραν σε όλους οι αδελφές, ακολούθησε καφές και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Η ημέρα έκλεισε με τον Εσπερινό της Κυριακής του Θωμά.

Ενισχυμένοι και ανανεωμένοι ξεκίνησαν όλοι για τα σπίτια τους, ζητώντας να καθοριστεί σύντομα η ημερομηνία της επόμενης Σύναξης. Μακάρι!